Sremskomitrovačke škole među najboljima u Sremu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Tradicionalno proglašenje najsupešnijih osnovnih i srednjih škola u Sremu u oblasti sporta održano je u Kulturnom centru u Rumi u četvrtak, 25. januara, a sremskomitovačke škole su se kao i ranijih godina ponovo našle među najboljima.

Proglašenje je organizovao Savez za školski sport Srema koji je bodovao rezultate ostvarene u svim sportovima pojedinačno i ekipno, sve ukupno u 14 sportova.

Iz Sremska Mitrovice najuspešnija škole u kategoriji pionira i pionirki (osnovne škole) su bile osnovne škole „Sveti Sava“ i „Jovan Popović“, čiji predstavnici su prisitvovali svečanosti.

U kategoriji srednjih škola među najuspešnijima u Sremu našle su se Srednja medicinska škola „Draginja Nikšić“ i Srednja tehnička škola „Nikola Tesla“. Za ostvarene rezultate njihovim predstavnicima uručeni su pehari.

U školskim takmičenjima ukupno je nastupilo oko 4.000 učenika iz celog Srema, od najmlađih osnovaca do učenika završnih razreda srednjih škola.

„Opšti utisak je da Savez za školski sport Srema jedan od najorganizovanijih saveza u oblasti školskog sporta u Srbiji, a to je potvrdio i gost svečanosti, predsednik Saveza za školski sport Srbije, Željko Tanasković“, rekao je za Ozon ispred Gradske uprave za sport Saša Radmanović.

On je dodao da je školski sport najpopularnija i najomiljenija aktivnost školalaraca i apelovao na sve profesore i nastavnike fizičke kulture da nastupe sa svojim učenicima na predstojećim takmičenjima koja su planirana za drugo polugodište.

You may also like