Sedamnaestogodišnji Mihajlo, kuvar iz Mitrovice najbolji na takmičenju u Budvi

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Isaković Mihajlo, sedamnaestogodišnji kuvar iz Sremske Mitrovice nedavno se okitio zlatnom medaljom na Državnom prvenstvu ugostiteljskih radnika Crne Gore.

Mihajlo je učenik trećeg razreda Srednje ekonomske škole „9. maj“, a na takmičenju održanom u Budvi 20. i 21. aprila nastupio je kao član Kulinarske federacije Srbije.

„Nakon „Gastrokupa“ u Novom Sadu na kojem sam prošle godine osvojio bronzanu medalju, dobio sam poziv od Federacije da postanem njen član, što sam naravno vrlo rado i prohvatio, a verujem da sam i opravdao poziv“, kaže mladi Mihajlo.

On objašnjava da je srpski tim brojao 12 članova, a da je osvojeno ukupno 11 medalja, od toga po dve zlatne i srebrne i sedam bronzanih.

„Pobedu nisam očekivao, ali sam je sanjao i presrećan sam što se taj moj san i ispunio“, kratko komentariše zlatnu medalju Mihajlo.

Takmičenje je kao i ranijih godina imalo internacionalni karakter, pa je okupilo ne samo kuvare, nego i poslastičare, konobare i barmene iz čak deset zemalja, pa su se tako pored domaćina iz Crne Gore, zatim učesnika iz Srbije, za titulu najboljih takmičili i Makedonci, Hrvati, Grci…

Organizator takmičenja tradicionalno je Udruženje šefova kuhinja Crne Gore zajedno sa ostalim strukovnim udruženjima.

You may also like