Romsko naselje konačno izlazi iz mraka

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Početkom ove nedelje nastavljeni su radovi na proširenju niskonaponske električne mreže u naselu Lopatovac u Mačvanskoj Mitrovici.

Ukupno je urađeno novih 400 metara mreže, odnosno postavljeno je osam stubova. Do kraja ove ili početkom naredne nedelje u pomenutom naselju biće postavljena i ulična rasveta.

Kompletni radovi finansirani su sredstvima Elektrodistribucije Šabac koja je ujedno i izvođač radova, a sprovode se na inicijativu Mesne zajednice Mačvanska Mitrovica i stanovnika Lopatovca.

Radove su u ponedeljak, 30. aprila obišli Tomislav Janković, predsednik Skupštine Grada Sremska Mitrovica Tomislav Janković i predsednik Mesne zajednice Mačvanska Mitrovica Miloš Kovač.

„Mesna zajednica nastavlja da rešava komunalne probleme svih svojih sugrađana. U naselju Lopatovac smo imali situaciju da stanovnici nisu imali električne struju, što je zaista strašno reću u 21. veku. Zbog toga smo u sradnji sa Elektrodistribucijom Šabac uspeli da izdejstvujemo da se ovde uradi niskonaponska mreža, koja će u značanoj meri podići kvalitet života meštana ovog naselja“, rekao je Kovač.

On je objasnio da se na ovom projektu radi duži vremenski period, s obzirom na to da su morali da se ispune svi preduslovi, pre svega cepanje parcela i legalizacija naselja.

„U narednom periodu pokušaćemo da uredimo i sam put kroz naselje, on nije bitan samo za ljude koji ovde žive već i za sam Salaš Noćajski, jer dosta stanovnika tog mesta koristi upravo ovaj put koji im je na neki način prečica do Mačvanske, a samim tim i Sremske Mitrovice“, rekao je Kovač.

Janković je kratko dodao da struja u 21. veku ne sme i ne treba da bude privilegija, nego mogućnost svih građana.

On se u ime lokalne samouprave zahvalio Elektrodistribuciji Šabac na još jednoj dobroj saradnji.

Vrednost radova iznosi nešto više od milion dinara i oni su u potpunosti finansirani sredstvima ED Šabac uz posredovanje lokalne samouprave Sremska Mitrovica.

You may also like