Republički hidrometeorološki zavod je za Srbiju poslao upozorenje na hladno vreme, sneg i stvaranje snežnog pokrivača.

U RHMZ se navodi da bi, građani trebalo da budu veoma obazrivi i da prate zvanična saopštenja o vremenu i prognozi vremena.

U Sremskoj Mitrovici je vodostaj Save 653 centimetra, a prema prognozama stručnjaka iz RHMZ-a,  u petak nivo Save će dostići 683 centimetra.

Granica vanredne odbrane od poplava je na 650 cm  a vanredne na 750cm.

Dunav raste nešto umerenije.

U petak bi Dunav mogao da poraste do 545, odnosno pet centimetara ispod granice redovne odbrane od poplava (granica vanredne odbrane je na 650 cm), preneo je „Blic“.

JP „Putevi Srbije“ apeluje na sve učesnike u saobraćaju da budu posebno oprezni i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu, jer se prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, tokom noći na zapadu i jugozapadu Srbije očekuje naoblačenje sa intenzivnijim, uglavnom snežnim padavinama, piše u saopštenju tog preduzeća.

Ekipe putara sa svom raspoloživom mehanizacijom 24 sata intervenišu na terenu i posipaju kritične deonice u cilju bezbednog odvijanja saobraćaja.

Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura, moguće poledice i slabe vidljivosti na pojedinim deonicama, apelujemo na vozače da bez preke potrebe ne kreću na put, a ukoliko krenu da obavezno imaju zimsku opremu i lance u brdovitim i planinskim terenima, kao i da poštuju ograničenja brzine, saopštava se iz Puteva Srbije.

Možda Vam se svidi i

2 komentari

Maja 21.03.2018. - 6:38 am

Slika naslovna je Macvanska Mitrovica,a ne Sremska. Samo mala ispravka, pozdrav!

Ozon 21.03.2018. - 9:07 am

Znamo sa koje je strane slikano i zar je to važno?

Komentari su zatvoreni.