Sremska Mitrovica – Počele su akcije kontrole nelegalnih taksi vozila na teritoriji Sremske Mitrovice. Кao što je nedavno najavljeno posle sastanka u gradskoj kući, koji je održan između predstavnika lokalne samouprave i registrovanih taksi vozača, svim neregistrovanim taksistima mora se stati na put, kao nelojalnoj konkurenciji onima koji svoj posao obavljaju transparentno. Na tri vozila u prethodnim danima skinute su registarske oznake.

Prvi rezultati akcije kontrole nelegalnih taksi vozila u Sremskoj Mitrovici su stigli. U prethodna dva dana skinute su tablice sa nekoliko vozila, a sve sa ciljem da se spreči nelojalna konkurencija i pomogne vozačima koji transparentno obavljaju svoju delatnost.

Taksisti u Sremskoj Mitrovici žale se na svoje kolege koje nisu registrovane i kažu da zbog njihovih nižih cena oni imaju manje posla. A njihove obaveze daleko su veće prema državi, za razliku od onih koji nemaju nikakvu obavezu radeći na divlje.

Кazne će biti rigorozne, kažu nadležni iz gradske uprave za saobraćaj, koji će i u narednom periodu na ovim akcijama sarađivati sa gradskim i pokrajinskim inspektorima.

Кontrolisanje na terenu podrazumeva i proveru propisanog označavanja, ali i načina naplate usluga. Apeluje se na građane da isključivo radi svoje bezbednosti koriste usluge registrovanih taksi prevoznika, koji imaju oznaku na tablicama SM, a završavaju se sa TX. Uslugu prevoza vozila koja nisu registrovana na teritoriji Sremske Mitrovice ne bi smeli obavljati na tom prostoru.

RTV

You may also like