Protest zbog poskupljenja goriva i u Mitrovici?

Sremska Mitrovica – Brzinom svetlosti društvenim mrežama proširio se poziv na protest u petak, 8. juna zbog visoke cene goriva u Srbiji.

Poruka glasi:

„08.06.2018 u 17h se zaustavlja saobraćaj baš u znak protesta cena goriva u Srbiji… Ovo mora da se širi dalje, da cela Srbija bude obaveštena, znači svi gradjani Srbije 08.06.2018 u 17h staju na ulicama gde god se našli u tom trenutku, a bilo bi najbolje u glavnim ulicama… Pravimo zastoj na sat vremena svakog dana u 17h od 08.06.2018 pa nadalje sve dok se cena goriva ne smanji… Prosto i jednostavno.Siri dalje!!!“

Za samo nekoliko dana koliko postoji grupa „PROTEST ZBOG POSKUPLJENJA GORIVA. PETAK, 08.06.2018. u 17h!!!“ na društvenoj mreži facebook okupila je više od 83.000 članova, a na njoj se među gradovima u kojima je najavljen prostest našla i Sremska Mitrovica.

„Nalazimo se gorepomenutog datuma na takođe pomenutoj lokaciji stari Aman da čekamo odziv vozila (svih vrsta) što znači:
automobili, motori, skuteri, bicikli, traktori, kamioni, lakša i teža teretna vozila.
Šta god posedujete od pokretne imovine dođite da srušimo tu NENORMALNU cenu goriva za koju smo se borili da platimo i pre poskupljenja. Sada je već previše.
Što se tiče same organizacije dolazimo na parking starog Amana u 16h i čekamo odziv automobila do 17h. Odatle svi zajedno u koloni i po poštovanju saobraćajnih propisa idemo na blokadu „TERETNOG MOSTA“ prema Mačvanskoj Mitrovici ili Bosni i Hercegovini. Naravno sa naše strane.

Za ovaj događaj ne postoje pravila ponašanja, ponašajte se onako kako se ponašate i svaki dan.

Svako od vas bi trebalo da se upozna sa našim zahtevom, a on je jedan jedini.. da se GORIVO SNIZI NA cenu koja će naknadno biti objavljena.

Znak raspoznavanja učesnika protesta će biti – uključena sva četiri žmigavca“, piše u najavi dešavanja.

You May Also Like