Prestižna nagrada za „Zmajevu“ školu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Sremske Mitrovice jedna je od ovogodišnjih dobitnika priznanja „Dr Đorđe Natošević“.

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš priznanje koje nosi ime dr Đorđa Natoševića, lekara po obrazovanju koji se posvetio i dao nemerljiv doprinos prosvetnoj struci i pedagoškom radu, uručio je dobitnicima na Dan prosvetnih radnika, 8. novembra.

Pored „Zmajeve“ škole dobitnici nagrada za školsku 2017/2018. su još i: Tatjana Romanov, nastavnik razredne nastave u OŠ „Sveti Georgije“ u Uzdinu, Peter Tot, nastavnik grafičarstva u ŠOSO „Milan Petrović“ u Novom Sadu, Judit Nađpal, nastavnik ekonomske grupe predmeta u Ekonomsko – trgovinskoj školi u Senti, Olivera Ivanović, vaspitač u PU „Dragoljub Udicki“ u Kikindi.

„Mi smo jedina škola u Vojvodini koja je ove godine dobila nagradu „Dr Đorđe Natošević“ i to je naravno nama za ponos. Nagrada se sastoji od povelje, plakete i novčanog dela, ali ono što mislim da je najvažnije jeste sama činjenica da naša škola može da se pohvali da je dobitnik tog prestižnog priznanja“, rekao je Zoran Đurić, direktor Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“.

On je kratko objasnio da je škola na čijem je čelu nagrađena za sve one aktivnosti i projekte koje sprovodi.

„Mi smo, da se tako izrazim, perjanica u osnovnoškolskom obrazovanju u Sremskoj Mitrovici, prvi smo počeli sa realizacijom mnogobrojnih projekata kao što je na primer bilingvalna nastava, u Erasmusplus program smo odavno uključeni, ove godine smo imali saradnju sa Slovenijom i Grčkom gde su naši nastavnici odlazili na edukaciju. Puno je još toga, da ne nabrajam dalje, naša škola je svakako među vodećim školama ne samo u gradu, nego i u Vojvodini, što priznanje i dokazuje“, rekao je direktor Đurić.

Priznanje “Dr Đorđe Natošević“ ustanovljeno je odlukom Skupštine Vojvodine 1996. godine kao, tada jedino, autentično pokrajinsko priznanje, koje se, za izuzetne rezultate, dodeljuje predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, vaspitačima, učiteljima, nastavnicima, psiholozima i pedagozima iz Vojvodine.

Od ustanovljenja do ove godine, dodeljena su 92 priznanja.

Možda Vam se svidi i