Mitrovica dobila novog „gradonačelnika“ FOTO

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Vukašin Puđa, učenik drugog razreda Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Martinaca danas je preuzeo funkciju malog gradonačelnika od Bojane Brekić koja je ovu titulu nosila prethodnih godinu dana.

On je tim povodom danas posetio Gradsku kuću gde ga je zajedno sa njegovom učiteljicom dočekao gradonačelnik Vladimir Sanader.

Vukašin je pobednik Konkursa „Kad porastem biću gradonačelnik“ koji je raspisan za učenike drugog razreda svih osnovnih škola sa teritorije Grada, a povodom obeležavanja 20. novembra – Svetskog dana deteta.

„Mi i ove godine nastavljamo sa projektom „Mali gradonačelnik“ koji je pre svega zamišljen tako da približi rad lokalne samouprave našim najmlađima, da oni polako kroz svoje školovanje spoznaju i neke stvari vezane za samo funkcionisanje grada, šta mi to ovde radimo, šta želimo da radimo i naravno zbog koga to radimo, a to su svakako deca koja stasavaju i koja bi trebalo sutra da budu dobri i ugledni građani Sremske Mitrovice. Na ovaj način želimo i da promovišemo prava deteta i pokušaćemo tokom godine da malog gradonačelnika simbolično uključijmo u brojne aktivnosti, da deci u našem gradu pokažemo da su svi naši projekti projekti budućnosti i da upravo oni koji dolaze će uživati u blagodetima tih projekata koje mi danas realizujemo. S druge strane na jedan način ih obavezujemo da prate dalje razvoj mog i njihovog grada“, rekao je gradonačelnik Sanader.

Mali gradonačelnik Vukašin pročitao je svoj pobednički sastav u kojem između ostalog piše kako bi voleo da sva deca imaju jednaka prava, da se najmlađi bar jednom mesečno svi zajedno druže na Gradskom trgu, da drugari sa sela imaju veliki autobus koji bi ih vozio do grada kada god požele i naravno neograničene količine slatkiša.

Bojana, kao odlazeća mala gradonačelnica rekla je da joj je prethodna godina bila jako zanimljiva, da se lepo družila sa „velikim“ gradonačelnikom i poželela Vukašinu da mu bude bar podjednako lepo.

Možda Vam se svidi i