Predstavljamo vam učesnike ovogodišnjeg „Srem folk festa“: BUGARSKA

Sremska Mitrovica – Međunarodni festival folklora „Srem folk fest“ u Sremskoj Mitrovici biće održan od 11. do 14. avgusta, na Žitnom trgu, a u okviru njega nastupiće ukupno predstavnici 13 zemalja od kojih je jedna i Bugarska.

Ansambl narodnih pesama i igara „Pazardžik“ – Pazardžik, Bugarska

Ensemble of Folk Songs and Dances „Pazardzik“ – Pazardzik, Bulgaria

Ansambl je osnovan 1962. godine i predstavlja centar za očuvanje i promovisanje tradicije plesa, muzike i pesama iz oblasti Pazardžik. Menadžment i ceo tim, svoju energiju i talenat usmerili su ka podizanju kreativnih mogućnosti ansambla, posebnu pažnju posvećujući mladim generacijama. Njihov folklor predstavlja kombinaciju raznovrsnih boja, zvukova i ritmova. Široki repertoar ansambla „Pazardžik“ predstavlja jedinstveno folklorno bogatstvo bugarske Trakije.

Muzičari uspešno izvode autentična dela iz Pazardžijskog kraja, posebno napisanih za potrebe ansambla. U njihovom repertoaru nalaze se i dela iz svih krajeva Bugarske.

Magija ansambla poznata je u različitim delovima Evrope, jer je ansambl sa velikim uspehom nastupao u Rusiji, Nemačkoj, Francuskoj, Poljskoj i širom Balkana.

Srem folk fest/facebook

You May Also Like