Potpisan „Sporazum o zaštiti dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Danas je u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici organizovano potpisivanje lokalnog „Sporazuma o zaštiti dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja“. Potpisnici sporazuma su sremskomitrovački Centar za socijalni rad „Sava“, Policijska uprava, zatim Osnovno i Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici, gradske uprave za obrazovanje i zdravstvenu i socijalnu zaštitu, Dom zdravlja i Opšta bolnica, Crveni krst i Kancelarija za mlade Grada Sremska Mitrovica.

Sporazum pre svega predviđa preventivni rad na zaštiti dece od nasilja, zlostavljanja i zenemarivanja, a nešto više o tome rekao je Branislav Vukmir, direktor Centra za socijalni rad „Sava“.

Cilj sporazume jeste da se na lokalnom nivou unapredi intersektorska saradnja, odnosno efikasan odgovor svih sektora u zaštiti dece od nasilja.

Sporazum je potpisan u okviru podprojekta „Unapređenje intersektroske saradnje u zaštiti dece od nasilja“ regionalnog projekta „Zaštita dece od nasilja i promocija socijalne inkluzije dece sa smetnjama u razvoju u zemljama Zapadnog Balkana i Turskoj“ koji Centar za zaštitu prava deteta realizuje u saradnji sa Kancelarijom UNICEF-a u Beogradu.

Projekat finansira Evropska unija, a sprovodi UNICEF u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Možda Vam se svidi i