Sremska Mitrovica – Poljoprivredni proizvođači ni ove godine nemaju obavezu obnove registracije gazdinstava.

Ukoliko nije došlo do promene podataka upisanih u okviru njihovog gazdinstva, poljoprivrednici već upisani u Registar, nemaju obavezu obnove registracije i podnošenja propisanih obrazaca. Ukoliko do promene dođe, dužni su da izmenjene podatke dostave nadležnoj područnoj filijali Uprave za trezor Ministarstva finansija i to u roku od 30 dana od dana nastanka promene.

„Ni ove, baš kao ni prošle godine poljoprivrednici ne moraju da obnove registraciju, ali ono što bi trebalo da urade jeste da prijave svaku promenu u setvenoj strukturi i preporučujem im da to zaista i urade, prvo jer su u obavezi, drugo zbog niza konkursa za podsticajna srestva koja su ili će tek biti raspisana“, kratko je rekao za Ozon Petar Samardžić, direktor sremskomitrovačke Agencije za ruralni razvoj.

Poljoprivrednici koji se u Registar poljoprivrednih gazdinstava upisuju prvi put mogu to učiniti tokom cele godine kod područne filijale Uprave za trezor. Svi podjednako ostvaruju pravo na podsticaje u poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Dodatne informacije možete dobiti pozivanjem Кontakt centra Uprave za agrarna plaćanja na brojeve: 011/3020-100 ili 011/3020-101, Infocentra Ministarstva na bojeve 011/2607-960 i 011/2607961, kao i na zvaničnoj internet prezentaciji Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

You may also like