Održane Ulične trke FOTO

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Juče su u okviru manifestacije Novembarski dani, kao i svake godine održane tradicionalne 56. Ulične trke grada Sremska Mitrovica.

Ukupno je istrčano 20 trka u kojima su učestvovala deca predškolskog uzrasta, učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije Grada Sremska Mitrovica, kao i pripadnici vojske, spasilačko – vatrogasne službe, policije i zaposleni u Kazneno popravnom zavodu. Održana je i trka rekreativaca, a prvi put i „Mitrovačka multisport trka“ – Školski super brzi duatlon. Ova trka je bila promotivnog karaktera i održana je sa ciljem afirmacije triatlona kao školskog sporta.

Ulične trke je ispred lokalne samouprave zvanično otvorio zamenik načelnika Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu Zoran Miščević.

„Dobro je da i ove, kao i prethodnih godina atletika ima jedno značajno mesto kao bazični sport u gradu Sremska Mitrovica, a to pokazuje činjenica da su se ovde danas okupili kako oni najmlađi, tako i rekreativci. Zaista, Ulične trke su značajna manifestacije koja još jednom pokazuje da je Mitrovica grad sporta i lokalna samouprava će nastaviti da joj pruža svoju punu podršku onako kako je to i do sada činila“, rekao je Miščević.

Ispred organizatora direktor Ustanove „Atletski stadion“ Darko Gavrilović kratko je objasnio da je na Uličnim trkama učestvovalo oko 700 takmičara.

„Ono što mislim da je jako bitno reći za današnju manifestaciju jeste da smo pozvali sve škole sa teritorije Grada da uzmu učešće. Nama deca i jesu ciljna grupa, zato imamo trke predškolaca, osnovaca i srednjoškolaca. Narvno tu je i trka rekreativaca, trka u kojoj učestvuju pripadnici policije, vatrogasci, vojska i zaposleni u Kazneno popravnom zavodu“, rekao je Gavrilović i dodao da je uzbuđen i zbog prvog duatlona koji se održao u okviru Uličnih trka.

Imena pobednika svih trka biće objavljena u ponedeljak.

You may also like