Održana radionica o internet trgovini “Da posao klikne”

Sremska Mitrovica – U organizaciji Privredne komora Srbije – RPK Sremskog upravnog okruga, a uz podršku kompanije DHL International Beograd u Gradskoj kući u Sremsko Mitrovici održana je radionica o internet trgovini “Da posao klikne”.

Ovo je šesta po redu radionica ovog tipa, a pre Mitrovčana istu su imali priliku da čuju još stanovnici Sombora, Valjeva, Kraljeva i Užica u Beograda. Predavačai na današnjoj, pa i ranijim edukativnim radionicama, su predstavnici Privredne komore Srbije, Banca Intesa, Mikroelektronike, Male Srpske Prodavnice, NB Softa kao i kompanije DHL.

Vladan Petronijević iz Mikroelektronike doo, kratko je rekao je on tu ispred svoje firme kako bi preneo njihovo petnaestogodišnje iskustvo, ukazao na pojedine eventualne poteškoće u sferi internet trgovine i načine na koji se isti mogu prevazići.

Učesnici radionice, domaći provrednici i nevladina udruženja, imali su priliku da iz iskustva uspešnih privrednika i ekspertize predstavnika bankarskog sektora dobiju brojne informacija o internet trgovini, kako da pokrenu online poslovanje, koji su im logistički lanci potrebni u tom lancu i na koji način mogu da se predstave na globalnom tržištu.

„Grad Sremska Mitrovica je tradicionalno posvećen razvoju privrednog ambijenta i podsticanju lokalne privrede. Nama e važan sam razvoj preduzetništva, malih preduzetnika i bilo bi najbolje ukoliko je sve to zasnovano na elektronskim platformama, na internet i pametnim tehnologijama, jer to će omogućiti da privučemo mlade i stručne kadrove sa strane, kao i da zadržimo naše mitrovačke kadrove. Drago mi je što imamo partnere u svim institucijama koje stoje iz današnje radionice“, rekao je Branko Jakovljević, pomoćnik gradonačelnika Sremske Mitrovice.

You May Also Like