Održana manifestacija „Prvi kotlić Male Bosne“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U subotu 29. septembra održana je manifestacija „Prvi kotlić Male Bosne“ u ovom sremskomitrovačkom naselju. Manifestaciju je organizovalo Zavičajno udruženje „Mostovi na Drini“ uz podršku Grada Sremska Mitrovica.

Dvadesetdve ekipe imale su priliku da kroz druženje odmere snage u kulinarskim veštinama u prelepom ambijentu porte Hrama Svetih Sirmijskih mučenika. Pored takmičeća u kuvanju kotlića učesnici ove manifestacije imali su priliku i da pokažu svoje umeće u tradicionalnim sportovima, kao i da u uživaju u kulturno-umetničkom programu koji je upriličen od strane Zavičajnog udruženja „Mostovi na Drini“.

Kao domaćin ovog saborovanja predsednik pomenutog udruženja Vitomir Vulin izjavio je sledeće: po prvi put naše udruženje organizuje manifestaciju ovog tipa i može se reći da je uspešna, obzirom na veliki broj učesnika. Očekujemo fer takmičenja, kako u kuvanju kotlića, tako i u sportskim nadmetanjima. Osnovni cilj skupljanja jeste druženje i negovanje tradicije i kulturnog nasleđa ljudi koji žive u naselju „Mala Bosna“.

Ovu manifestaciju podržao je i Grad Sremska Mitrovica, a ispred lokalne samouprave istoj je prisustvovao pomoćnik gradonačelnika Bogdan Kuzmić.

„Zadovoljsto mi je prisustvujem i učestvujem u ovoj manifestaciji. Atmosfera i ambijet u kom se odvija kotlićjada su izuzetni. Grad će nastaviti i dalje da podržava ovu i slične manifestacije uz nadu da će ovo prerasti u jednu ozbiljinju tradiciju jer narod ovog kraja svakako to zaslužuje“, istakao je: Kuzmić.

You may also like