Održan Festival narodne tradicije

Sremska Mitrovica – U Pozorištu „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici danas je održan 11. Festival narodne tradicije.

Organizator Festivala je Udruženja vaspitača Vojvodine, a domaćin Predškolska ustanova „Pčelica“.

„“Pčelica“ ima zaista jako lepu saradnju sa Udruženjem vaspitača Vojvodine koje je organizator današnje manifestacije. Čast mi je i zadovoljstvo što je naša ustanova domaćin i što se veliki broj mališana okupio u Mitrovici. Na Festivalu su pored malih Mitrovčana učestvovali i mališani iz Kikinde, Inđije, Iriga, Žitišta, Temerina, a imali smo goste i iz Temišvara iz Rumunije. Svima želim da im Festival i naš grad ostane u lepom sećanju, da se druže, sklope nova prijateljstva i naravno da nastave da neguju narodnu tradiciju i običaje“, rekla je Biljana Cvijetić, v.d. direktora PU „Pčelica“

Predsednica Udruženja vaspitača Vojvodine Radmila Petrović objasnila je da se Festival svake godine održava u drugom vojvođanskom gradu kako bi sve sredine u pokrajini imale mogućnost da budu domaćini.

„Najbitnije je da smo decu i vaspitače zainteresovali da u svojim ustanovama neguju narodnu tradiciju, ako to ne činimo u ranom uzrastu teško je da stariju decu, tamo u desetoj, petnaestoj godini ubedimo da se tim bave. Ovako mališani imaju dobru osnovu, što je i jedan od ciljeva Festivala“, rekla je Petrović.

Na današnjoj manifestaciji učestvovalo je ukupno oko 150 mališana.

You May Also Like