Detalji hapšenja kod Sremske Mitrovice: uzgajala ŠUMU MARIHUANE, „ZANAT“ je ispekla u Holandiji?!

Z.K. iz Velikih Radinaca kod Sremske Mitrovice, uhapšena je kada je policija u podrumu njene kuće otkrila laboratoriju za uzgoj marihuane u veštačkim uslovima. Policajci su po dojavi došli u njenu kuću, ali su se šokirali kada su otkrili laboratoriju i ogroman broj sadnica.

U akciji su zaplenjene 254 stabljike marihuane i oko 800 grama suve marihuane spremne za prodaju. Inače, interesantno je da je osumnjičena Z.K. zajedno sa suprugom G.K. uhapšena 2012. godine u akciji „Morava“, kada je u njihovoj kući takođe otkrivena laboratorija, ali tada nije odgovarala jer je on preuzeo krivicu na sebe. Policija je na vrata njene kuće zakucala u četvrtak oko 9:30 sati.

– Rekli su joj da traže drogu, ali je ona odbijala saradnju. Nije htela ni reč da kaže. Ubrzo je otkrivena marihuana skrivena u saksijama, ormanima i na još nekim mestima. Bila je upakovana i spremna za prodaju – kaže izvor blizak slučaju.

Policajce je, međutim, tek čekalo iznenađenje.

– Kada su inspektori otišli u podrum, imali su šta da vide. U dve pregrađene prostorije našli su više od 200 stabljika marihuane u raznim veličinama. Kao da su ušli u malu šumu droge. Kada je shvatila da više nema kud i da su joj stavljene lisice, Z.K. se pravdala da ju je muka naterala da se ovim bavi, uprkos tome što joj je penzija 500 evra – kaže izvor blizak slučaju i dodaje da će istragom biti utvrđeno da li je osumnjičena imala saučesnike u poslu uzgajanja marihuane.

Osumnjičena Z.K. je godinama sa suprugom živela u Holandiji i pretpostavlja se da je znanje o uzgoju marihuane stekla u toj zemlji. Inače, njen suprug G.K. je nakon hapšenja pre šest godina odležao kaznu, nakon čega je otišao u Holandiju, a ona je, po svemu sudeći, nastavila da se bavi istim poslom.

– Kada je odležao kaznu, njen muž je pre godinu dana zbog bolesti otišao u Holandiju. Z.K. je pričala da je trebalo da se vrati za mesec dana, ali sada ko zna – rekla je komšinica.

Srbija danas

You May Also Like