Odbojkašice „Prvog Tempa“ do srebra na Prvenstvu Vojvodine

Sremska Mitrovica – Odbojkašice „Prvog Tempa“ iz Sremske Mitrovice osvojile su drugo mesto na nedavno završenom Prvenstvu Vojvodine u kategoriji pionirki.

Tim povodom danas su srebrne devojčice i njihove trenere u Gradskoj kuću u Sremskoj Mitrovici ugostili načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu Ilija Nedić i generalni sekretar Sportskog saveza grada Nemanja Crnić.

Oni su uputili čestitke odbojkašicama i trenerima, napominjući da uspeh nije došao slučajno, nego da je on rezultat kvalitetnog rada u prethodnom periodu.

„Osvojiti drugo mesto u Vojvodini je zaista izuzetan uspeh za ove mlade devojke i stručni štab koji je prethodnih nekoliko godina sa njima naporno trenirao i radio. Biti u konkurenciji superligaša i dosta ozbiljnih i iskusnih ekipa i izboriti se za srebro nije mala stvar. Pokazale su naše odbojkašice veliku snagu i požrtvovanje i želim im puno uspeha u daljem radu“, rekao je načelnik Nedić.

Završni turnir Pionirskog prvenstva održano je upravo u Mitrovici u nedelju, 1. aprila, a učešće je uzelo četiri ekipe, pa su se tako pored OK „Prvi Tempo“ za titulu najbolje ekipe u Vojvodini borile i ekipe iz Zrenjanina, Stare Pazove i Bačke Palanke.

„Četiri najkvalitetnije ekipe koje su u prethodnim kolima osvojile najviše bodova odmerile su snagu u našem gradu. Prva utakmica je odigrana upravo između ekipe „Prvog Tempa“ i ekipe „Klek“ iz Zrenjanina. Domaća ekipa je slavila rezultatom 3:2 u setovima. Bila je to jedna neizvesna utakmice puna emocionalnog naboja, straha, treme, želje i volje. U drugoj utakmici „Jedinstvo“ iz Pazove je savladalo ekipu iz Bačke Palanke, a u samoj završnici u jednoj zanimljivoj utakmici i „Prvi Tempo“ rezultatom 2:3. Puno preokreta je bilo, u trećem setu smo vodili 7 poena prednosti i praktično imali rešenu utakmicu, ali neiskustvo igranja na velikim takmičenjima je izbilo u prvi plan i protivnik je to iskoristio“, priča Nenad Pajić, trener „Prvog Tempa“.

On dodaje da je objektivno i drugo mesto veliki uspeh za klub i igračice, ali da subjektivno ostaje žal za zlatnom medaljom.

„Ovaj turnir će nam doneti neophodno iskustvo koje je jako bitno i nadam se da ćemo već na Republičkom prvenstvu, na koje smo se sa drugim mestom u Vojvodini plasirali, stići do finala i pokazati da smo iz poraza nešto naučili“, kaže Pajić.

Kapiten ekipe „Prvi Tempo“, Branka Tica proglašena je za najboljeg igrača takmičenja, što za nju kako kaže predstavlja veliku čast, ali i obavezu da nastavi dalje da igra ako ne bolje, onda podjednako dobro.

„Veliki uspeh za naš klub, ponosna sam na sebe i na tim, jer smo pokazale da dobro i vredno treniramo. Malo snage nam je falilo na samom kraju, ali i to je sport“, rekla je Tica.

You May Also Like