Od sutra za saobraćaj otvorena ulica Vuka Karadžića

Od strane Ozon
1 komentar

Sremska Mitrovica – U četvrtak,12. jula rekontruisana ulica Vuka Karadžića u samom centru Sremske Mitrovice biće otvorena za saobraćaj.

Ulica će simbolično biti otvorena šetnjom gradonačelnika Vladimira Sanadera zajedno sa učenicima Osnovne škole ”Boško Palkovljević Pinki” i Osnovne škole “Jovan Popović”.

Učenici će tokom šetnje imati priliku da od vodiča, istoričarke umetnosti Tanje Jesretić iz Zavoda za zaštitu spomenika kulture čuju nešto više o bogatoj istoriji Sremske Mitrovice, institucijama kulture koje se nalaze u ovom delu grada, kao i o značaju ulice Vuka Karadzića i samoj njenoj rekonstrukciji.

Na raskrsnici sa semaforom (kod Univerexporta) pripadnici saobraćajne policije reći će nešto o specifičnostima raskrsnice uz demonstraciju bezbednog prelaska.

Šetnja će se nastaviti do Žitnog trga gde će im vodič ispričati neke zanimljivosti vezane za njega. S obzirom da je i Trg rekonstruisan, poseban akcenat će se staviti na novu funkciju u kulturnom životu grada koju će imati.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

On 11.07.2018. - 11:53 pm

Radili 500 metara ulice 3 meseca….i zavrsili sa mesec dana probijenog roka…a za to vreme u gradu haos od guzve!Traka bulevara kod SDK zatvorena 2 meseca,mozda i vise,zbog sahta koji nikako da saniraju do kraja.Sta reci a ne zaplakati?Bravo nesposobnjakovici!!!

Komentari su zatvoreni.