Od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave 4,7 miliona za „Trg investitora“

Sremska Mitrovica – Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave donelo je odluku o raspodeli sredstava budžetskog fonda za program lokalne samouprave, na osnovu sprovedenog konkursa. Reč je o oko 320 miliona dinara, a sredstva je dobilo 59 lokalnih samouprava, među kojima se našla i Sremska Mitrovica.

Za parterno uređenje parka „Trga investitora“ Ministarstvo je lokalnoj samoupravi grada Sremska Mitrovica odobrilo novčana sredstva u visini od 4,7 miliona dinara.

„Trg investitora“ se našao u kategoriji projekata od posebnog značaja za lokalni ekonomski razvoj, investicije i zapošljavanje.

Podsećanja radi, predviđeno je da se „Trg investitora“ nalazi na samom ulasku u grad, kod takozvane Rumske malte i da na njemu budu istaknuta obeležja svih kompanija, kako stranih investitora, tako i domaćih koji su uložili svoja sredstva u Sremsku Mitrovicu i zaposlili njene građane.

Na taj način, prema ranijim rečima gradonačelnika Mitrovice Vladimira Sanadera lokalna samouprava će se zahvaliti kompanijama koje već posluju u našem gradu, a ujedno pokazati i onim potencijalni investitorima da je Mitrovica grad sa pozitivnom klimom za ulaganje.

You May Also Like