Novi mostić u “Maloj Bosni”

Sremska Mitrovica – U Mesnoj zajednici “Slobodan Bajić Paja”, poznatijoj kao “Mala Bosna” danas je postavljen mostić preko kanala u ulici Svetog Nikola u naselju Mala Slavonija.

Novi mostić betonske kontrukcije postavljen je u neposrednoj blizini starog mostića koji se nalazi u lošem stanju i predstavlja potencijalnu opasnost za one koji ga koriste, a među kojima je najveći broj dece, učenika Osnovne škole “Slobodan Bajić Paja”.

Postavljanje mostića ispratio je prvi čovek Sremske Mitrovice Vladimir Sanader sa svojim saradnicima, kao i meštani pomenutog naselja od kojih je jedna i Bojana Brekić, mala gradonačelnica.

Prema rečima Sanadera lokalna samouprava treba i mora da osluškuje potrebe i probleme svojih građana i da ulaže napore da iste reši. Primer i jeste postavljanje novog mostića u Maloj Slavoniji. Investicija koja nije od velike važnosti za ceo grad, ali jeste za stanovnike pomenutog naselja.

Gradonačelnik je takođe najavio da će u narednom periodu sa Železnicama Srbije biti uređen i pružni prelaz u ovom delu grada.

Predsednik Mesne zajednice “Slobodan Bajić Paja” Vladimir Erak kratko je rekao da je mostić od velikog značaja za stanovnike Male Slavonije, pogotovo za učenike “Bajićeve” škole koji su preko kanala, odnosno starog mosta skraćivali put od kuće do iste i nazad, te da će od sada taj deo puta biti potpuno bezbedan.

“Stari most je bio pun rupa, pa smo mogli da propadnemo ili zapnemo i padnemo sa teškim torbama kada idemo u školu, zato je dobro da imamo novi mostić”, rekla je mala gradonačelnica Bojana.

Vrednost investicije iznosi oko 2 miliona dinara.

You May Also Like