Mitrovica dobila sertifikovanog liftadžiju

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U sremskomitrovačkom preduzeću „Gradsko stanovanje“ od nedavno počeo je da radi sertifikovani serviser liftova.

Željko Kosanić zvanično je prošao kompletnu praktičnu obuku u Novom Sadu, a teoretski deo nastave položio je u Šapcu i sada je zadužen je za održavanje liftova u zgradama koje su u sistemu održavanja „Stanovanja“.

„Pored Opšte bolnice Sremska Mitrovica preduzeće „Gradsko stanovanje“ jedino ima lice koje je steklo sertifikat za ovlašćenog liftadžiju, to znači da mi sada možemo da servisiramo sve liftove na teritoriji grada Sremska Mitrovica. Sve stambene zgrade koje su potpisale ugovor sa nama o održavanju i imaju liftove u svojim zgradama u okviru cene koje sada plaćaju, a to je 550 dinara na ime tekućeg održavanja, biće uključen i redovan mesečni pregled liftova, jer taj trošak „Stanovanje“ preuzima na sebe. Znači stanari u tim zgradama neće morati ništa dodatno da plaćaju“, objašnjava Miloš Kovač, direktor „Gradskog stanovanja“.

On dodaje da se preduzeće na čijem je čelu na taj način trudi da smanji troškove ljudi koji žive u kolektivnom obliku stanovanja.

Za one stambene zgrade koje nemaju ugovor sa „Stanovanjem“ samo ova usluga preko njih nije moguća.

Kako dalje priča Kovač, sklopljen je ugovor sa šabačkom firmom „Triplex YU – lift“ koja je ovlašćena za „Kleemann“ liftove.

„Na teritoriji Sremske Mitrovice većina novih liftova čine „Kleemann“-ovi liftovi iz Šimanovaca. Veliki broj njih je još uvek pod garancijom i mi smo sa firmom „Triplex“ koja jedina ovlašćena firma da ugrađuje pomenute liftove za celu jugoistočnu Evropu sklopili ugovor o saradnji, što znači da mi brinemo o hitnim intervencijama na samim liftovima. Sve kvarove koji se dese mi ćemo otklanjati u saradnji sa firmom koja ugrađuje te liftove, tako da smo što se tiče same bezbednosti i sigurnosti stanara maksimalno učinili sve ono što je neophodno da bude na najvišem mogućem nivou“, dalje je objasnio Kovač.

Prema njegovim rečima „Stanovanje“ trenutno nabavlja svu potrebnu opremu za liftove koju će lagerovati, a tu se pre svega misli na delove koji se najčešće kvare.

„U liftovima postoje neke stvari koje je potrebno menjati nešto češće i koje smo mi odlučili da nabavimo i da ih uvek imamo u rezervi. Nabavka malo duže traje, pa se iz tog razloga trenutno može desiti kratak zastoj u pogledu otklanjanja kvarova na samim liftovima, ali i to će brzo biti završeno“, priča Kovač.

On dodaje da će „Stanovanje“ kvarove na liftovima otklanjati u tekućem danu, a najkasnije u roku od 24 sata, osim u slučajevima kada su u pitanju zaista veliki kvarovi koje nije moguće rešiti u tako kratkom vremenskom roku.

Takođe, Kovač je uputio apel na stanare zgrada da ukoliko dođe do zaglavljivanja u liftu ne pokušavaju ništa na svoju ruku i da „Stanovanje“ u što kraćem mogućem roku kontaktiraju kako bi na bezbedan način bili izbavljeni iz zaglavljenog lifta.

You may also like