Mitrovčaninu priznanje za uzorno poljoprivredno gazdinstvo

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Dušan Nenadović iz Sremske Mitrovice jedan je od šest mladih poljoprivrednika kojem je uručeno priznanje za primer dobre poljoprivredne prakse.

Pored Nenadovića priznanja su pred samo održavanje Šestog naučno-stručnog savetovanja poljoprivrednika, agronoma i savetodavaca, koje se održava 17. i 18 januara, na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu dobili još i Stevica Ivkov iz Farkaždina, Robert Halai iz Mužlje, Aleksandar Radojević iz Kovina, Srećko Đuričić iz Kupinova i Darko Vukmanov-Simokov iz Verušića.

Dvadesetogodišnji Dušan ima skoro 100 grla goveda i obrađuje više od 110 hektara zemlje. Mlekarstvo je primarno na njegovom gazdinstvu.

„Imamo solidnu mlečnu proizvodnju, oko 500 litara dnevno i za takvu mužu obezbeđujemo hranu jer imamo svoju mehanizaciju“, kratko je rekao Dušan za portal Agrosrevis nakon dodele priznanja

On je dalje za pomenuti portal dodao da se u poslu na njegovom gazdinstvu koriste savremeno izmuzište. Na pitanje da li će povećati broj grla, Nenad je odgovorio da to zavisi od toga kako će teći zakup državnog zemljišta.

„Bez zakupa, mi ne možemo ishraniti farmu“, rekao je Nenadović.

Foto: agroservis.rs

Možda Vam se svidi i