Mitrovačkom horu „Sveti Sava“ prva nagrada na „Horfestu“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Saborna crkva svetog Dimitrija u Sremskoj Mitrovici uputila je svoj crkveni hor „Sveti Sava“ na takmičenje horova u Valjevu.

Njih 18 je uz dirigentsku podršku profesorice Jovanke Ivanić učestvovalo na 3. „Horfestu“. Pored hora iz Mitrovice, učestvovali su i horovi iz Beograda, Niša, Valjeva, Zrenjanina, Negotina i drugih gradova.

Žiri u sastavu: prof. Vesna Šouc (Beograd), prof. Aljoša Novaković (Prijedor ) i prof. Vanja Urošević (Valjevo) okarakterisali su izvođenje crkvenog hora „Sveti Sava“ kao veoma muzikalno, intonativno precizno, nadahnuto, dinamički interesantno, glasovno kompaktno, kulturno i perspektivno, i nagradili ih prvom nagradom i 92 boda.

Pored nastupa na takmičenju i obilaska grada Valjeva, ova mala grupa pevača uputila se do Brankovine, gde su izveli kraći muzičko-poetski program u slavu i čast veličanstvene Desanke Maksimović, nakon čega su put nastavili do manastira Кaona. Tamo su pevali nekoliko kompozicija iz duhovnog repertoara i ostavili poseban utisak na prisutne vernike i monahe ovog prelepog manastira.

Hor nastavlja dalje da radi u prostorijama Srpskog doma i da učestvuje na nedeljnim liturgijama, a svi građani zainteresovani za pevanje u ovom horu, mogu im se pridružiti dolaskom na probe utorkom ili četvrtkom od 19 časova.

Možda Vam se svidi i