Ministar Nedimović obišao rekontruisanu Železničku ulicu i najavio nove projekte

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Vlada Republike Srbije u prethodne dve godine kroz niz različitih projekata uložila je u Sremsku Mitrovicu 1,2 milijarde dinara, rekao je Branislav Nedimović, ministar u Vladi.

On je juče obišao zajedno sa načelnikom Uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslavom Jokićem saniranu Železničku ulicu, jedan od projekata koje finansira Vlada i podsetio na još neke koji su u prethodnom periodu realizovani kao što je rekonstrukcija puta kroz Laćarak.

Ministar je najavio i neke nove projekte koje će Vlada realizovati u 2019. godinu, a tiču se panela za odbranu Sremske Mitrovice od poplava, autoputa Kuzmin – Sremska Rača, izgradnje lučke infrastrukture, doma Vojske…

„U narednih par dana ćemo imati i zvanično otvaranje Železničke ulice. Završena je kompletna rokonstrukcija, onosno radovi na asfaltu, ozelenjavanju, javna rasveta je pre dva dana puštena u funkciju. Železnička ulica sada izgleda savremeno, moderno, funkcionalno, ali ono što smo pričali tokom cele rekonstrukcije, to smo i uradili, očuvali smo njenu autentičnost, tradicionalni izgled, a to znači da smo sačuvali platane i ne samo to, nego smo i prvih novih deset platana i posadili“, rekao je načelnik Jokić prilikom obilaska Železničke ulice.

On je objasnio da su radovi kasnili zbog određenih poteškoća i problema na koje se nailazilo tokom rekonstrukcije, pre svega zbog očuvanja platana. Načelnik je i najavio da će se tokom naredne godina raditi rekonstrukcija Železničke i Autobuske stanice, kao i manji deo Železničke ulice koji nije bio obuhvaćen prethodnim radovima.

Vrednost radova na rekonstrukciji Železničke ulice iznosi oko 130 miliona dinara i najvećim delom finansirani su od strane Vlade Republike Srbije, preko Javnog preduzeća „Putevi Srbije“.

Možda Vam se svidi i