Ministar Nedimović obišao rekontruisanu Železničku ulicu i najavio nove projekte

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Vlada Republike Srbije u prethodne dve godine kroz niz različitih projekata uložila je u Sremsku Mitrovicu 1,2 milijarde dinara, rekao je Branislav Nedimović, ministar u Vladi.

On je juče obišao zajedno sa načelnikom Uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslavom Jokićem saniranu Železničku ulicu, jedan od projekata koje finansira Vlada i podsetio na još neke koji su u prethodnom periodu realizovani kao što je rekonstrukcija puta kroz Laćarak.

Ministar je najavio i neke nove projekte koje će Vlada realizovati u 2019. godinu, a tiču se panela za odbranu Sremske Mitrovice od poplava, autoputa Kuzmin – Sremska Rača, izgradnje lučke infrastrukture, doma Vojske…

„U narednih par dana ćemo imati i zvanično otvaranje Železničke ulice. Završena je kompletna rokonstrukcija, onosno radovi na asfaltu, ozelenjavanju, javna rasveta je pre dva dana puštena u funkciju. Železnička ulica sada izgleda savremeno, moderno, funkcionalno, ali ono što smo pričali tokom cele rekonstrukcije, to smo i uradili, očuvali smo njenu autentičnost, tradicionalni izgled, a to znači da smo sačuvali platane i ne samo to, nego smo i prvih novih deset platana i posadili“, rekao je načelnik Jokić prilikom obilaska Železničke ulice.

On je objasnio da su radovi kasnili zbog određenih poteškoća i problema na koje se nailazilo tokom rekonstrukcije, pre svega zbog očuvanja platana. Načelnik je i najavio da će se tokom naredne godina raditi rekonstrukcija Železničke i Autobuske stanice, kao i manji deo Železničke ulice koji nije bio obuhvaćen prethodnim radovima.

Vrednost radova na rekonstrukciji Železničke ulice iznosi oko 130 miliona dinara i najvećim delom finansirani su od strane Vlade Republike Srbije, preko Javnog preduzeća „Putevi Srbije“.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik