Ministar Nedimović i predsednik pokrajinske Vlade Mirović obišli nasip na Savi

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Radove na izgradnji nasipa na levoj obali reke Save od Hrtkovaca do Jarka danas su obišli ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, predsednik Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine Igor Mirović, zatim pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo mr Vuk Radojević, gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader i predsednik Opštine Ruma Sladjan Mančić.

Prva faza radova na izgradnji pomenutog nasipa startovala je sredinom novembra meseca, a vrednost istih je oko 120 miliona dinara.

Prema rečima ministra Nedimovića, zajedničkim radom Vlade Republike Srbije i Vlade Vojvodine od 2014. godine dosta toga je urađeno kako bi se povećala bezbednost od poplava na levoj i desnoj obali reke Save, ali i drugih reka na teritoriji cele zemlje.

„Ova obala, odnosno ovaj deo obale između Jarka i Hrtkovaca se pokazao kao problematičan tokom poplava 2014. godine i mi smo sa Opštinom Ruma, pre svega izradili plan detaljne regulacije obale utvrde i na taj način omogućili ishodovanje građevinske dozvole, zatim smo rešili imovinsko-pravne probleme i tako ispunili sve preduslove kako bi izgradnja nasipa mogla da se realizuje“, rekao je gradonačelnik Sanader i naveo da je nasip samo još jedan vid dobre saradnje koju Mitrovica ima sa Rumom.

On je podsetio i da su u proteklom periodu sanirana sva kritična mesta na obali Save na teritoriji grada.

„Naša obala utvrda je sanirana u poslednje tri godine, sva kritična mesta koja su uočena tokom poplava 2014. godine su sanirana tako da građani Sremske Mitrovice mogu biti bezbrižni“, rekao je Sanader i dodao da je kanalska mreža na teritoriji grada u najvećem delu očišćena i da se redovno prati situacija na terenu.

Možda Vam se svidi i