Lepa vest za stanovnike Mačvanske Mitrovice: Novi most preko Bogaza

Sremska Mitrovica – Naredne godine biće izgrađen novi most preko kanala Bogaz u Mačvanskoj Mitrovici, najavio je predsednik Skupštine grada Sremska Mitrovica Tomislav Janković.

On je objasnio da se radi o mostu koji će spojiti naselje Lopatovac i ostatak Mačvanske Mitrovice.

Postojeći most spreko kanala Bogaz se nalazi u izuzetno lošem stanju i stavljen je van funkcije za motorni saobraćaj, preko njega mogu da prelaze samo biciklisti i pešaci.

„S obzirom na to da je zub vremena učinio svoje, ali i da su vrlo često nesavesni građani postojeći most prelazili sa prevoznim sredstvima koji su po gabaritu ili težini bili veći od dozvoljenog došlo je do velikih oštećenja i bili smo primorani da zatvorimo most, odnosno da iz bezbednosnih razloga zabranimo automobilski saobraćaj preko njega“, rekao je Janković.

On je objasnio da je u trenutno u toku prikupljanje sve potrebne dokumentacije, a da se vrednost novog mosta procenjuje na oko 8,3 miliona dinara.

„Sanacija postojećeg mosta nije bila moguća, tako da je jedino rešenje bila izgradnja novog koji će prema projektu biti dužine 12, a širine 5 metara, sa po tri metra dugim pristupnim saobraćajnicama sa obe strane obale“, objasnio je dalje Janković i dodao da će se konkretnim radovima pristupiti sa početkom nove građevinske sezone naredne godine.

Postojeći most je napravljen davne 1974/1975. godine od dela tadašnjeg pontonskog mosta kao privremeno rešenje dok se ne izgradi pravi most. To se na žalost nikada nije desilo i postojeći most kao takav koristio se sve do nedavno.

You May Also Like