Sremska Mitrovica – Sremska Mitrovica, zajedno sa Pećincima, Bogatićem i još 42 opštine i grada na teritoriji Srbije učestvovaće u projektu „Reforma poreza na imovinu“ koji sprovodi Švajcarska agencija za razvoj i saradnju SDC.

U okviru pomenutog projekta u opštinama i gradovima učesnicima biće realizovan popis imovine.

Prema rečima Jelene Holcinger, projekt menadžera „Reforma poreza na imovinu“ u okviru prve faze istog biće angažovani popisivači koji koji će najkasnije u martu mesecu krenuti od kuće do kuće i vršiti popis imovine sa ciljem da se utvrdi kakvo je realno stanje nekretina na terenu, odnosno da li se to realno stanje veličine nekretnine poklapa sa onom poreskom prijavom koju građani plaćaju.

Broj popisivača zavisiće od broja stanovnika, odnosno predviđeno je da na svakih 1000 stanovnika bude po jedan popisivač. Oni će biti plaćeni kroz sam projekat, a angažovani preko Nacionalne službe za zapošljavanje.

„Projekat traje do marta 2021. godine, ali će okvir koji će se meriti biti 2018. godina. Rezultati će biti poznati već u 2019. godini i prvih pet opština koje budu najbolje, odnosno one koje uspeju najviše da prošire obuhvat poreza na imovinu podeliće nagradni fond od milion franaka koji je obezbedila Vlada Švajcarske, pa će tako prva opština/grad dobiti 333.000 franaka, druga 250.000 i tako dalje“, objašnjava Holcinger i dodaje da će taj novac biti namenjen za realizaciju isključivo infrastrukturnih projekata.

Takođe za pomenute nagrade vrednovaće se i uključivanje građana u proces utroška sredstava na ime poreza na imovinu.

You may also like

1 komentar

Petrović Ljubica M.M.28 Avgusta 2a 18.01.2018. - 7:08 pm

Molim komunalnog inspektora da dođe u centar Mačvanske i naloži sklanjanje kontejnera iz centra i parka jer isti ne služi da neko iz zgrade,ustanove i slično odlaže smeće ,nego da građani iz susednih naselja pa i mesta donose vreće smeća automobilima u večernjim satima a jedna romkinja sve to razbacuje i pretura.Isto tako molim da na početku ulice 28 Avgusta uklone saobraćajni znak zabranjeno parkiranje i zaustavljanje jer je ulica celodnevni parking a tu je i povelika prikolica stacionirana već duže kod igrališta.Pešaci i đaci se kreću sredinom puta.

Komentari su zatvoreni.