Кamere kod podvožnjaka

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Za samo dva meseca, od kada je otvoren i pušten u upotrebu, podvožnjak u Sremskoj Mitrovici u više navrata bio je meta nesavesnih, neodgovornih i po svemu sudeći nezadovoljnih ljudi. Autori ovih grafita, možda i nisu imali zle namere, ali ova impresivna građevina, koju su građani čekali četiri decenije, ne zaslužuje da bude oskrnavljena. I sami građani Mitrovice osuđuju ovakve postupke pojedinaca.

Ovo impresivno i najvažnije građevinsko dostignuće u Sremskoj Mitrovici od velikog značaja, za sve stanovnike, čelnici grada zaštitiće ugradnjom 12 sigurnosnih kamera. Vrednost ovih radova iznosi oko 350.000 dinara, a prema njihovim rečima, poruka svima nama jeste, da čuvamo ono što imamo, a kako bi se ovaj objekat zaštitio u planu su i nove ideje.

U toku 2015. godine donet je i propis, prema kojem se ispisivanje grafita sankcioniše novčanim kaznama, i to u vrednosti od 5 do 20.000 dinara, ali i društveno korisnim radom tokom kojeg, su počinioci neprimerenih natpisa, dužni da, pored svojih radova, izbrišu i tuđe. Mitrovica je poznata kao grad murala, pa možda i u neko dogledno vreme, podvožnjak u Sremskoj Mitrovici bude oslikan nekim od motiva iz Carskog grada.

Izvor: RTV

You may also like