Sremska Mitrovica – Na Velikoj sceni Pozorišta „Dobrica Milutinović“ u utorak, 30. januara sa početkom u 20 časova biće odigrana predstava „Kraljev put“.

Autor i reditelj: Lilijana Ivanović
Igra: Vladimir Balašćak

Monodrama „Kraljev put“ je nastala na osnovu knjige „Moj život – autobiografija Njegovog veličanstva kralja Petra Drugog Karađorđevića“, te prema zapisima istoričara, novinskim člancima i TV emisijama posvećenim kralju.

Ovo je prva predstava u istoriji srpskog pozorišta koja se bavi životom posljednjeg jugoslovenskog i srpskog monarha, kralja Petra II Karađorđevića. Predstava je urađena u produkciji Šabačkog pozorišta i pod patronatom Kraljevskog doma Karađorđevića i princa Aleksandra II Karađorđevića.

Predstava „Kraljev put“ predstavlja dramsku interpretaciju autobiografije kralja Petra II Karađorđevića i govori o njegovim osnovnim razmišljanjima o događajima koji su obeležilii njegov život kao poslednjeg jugoslovenskog kralja i nekog kome su sudbina i istorija dodelile ulogu da na presto dođe kao dečak, a napusti ga u trenutku kada je mogao da pruži značajan istorijski doprinos.

Cena ulaznice za ovu predstavu iznosi 300 dinara. Sve informacije i rezervacije ulaznica mogu se dobiti na broj telefona: 022/615-115.

You may also like