Internet prezentacije mitrovačkih privrednika

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica i ove godine izradila je veb prezentacije, odnosno internet sajtove za tri seoska proizvođača, tačnije mala seoska preduzetnika. U pitanju su Prerada mesa „Todošković“ iz Kuzmina, Kravlji sir – domaći, Poljoprivredno gazdinstvo Žilić iz Martinaca i Pčelarstvo „Tonda“ – proizvodi od meda, pčelarska oprema i apikomora Dragana Majkića iz Sremske Mitrovice.

Prerada mesa „Todošković“

Porodica Todošković bavi se proizvodnjom suhomesnatih proizvoda već 60 godina. Davne 1962. godine, Milinko Todošković odlazi u Nemačku gde radi u industriji mesa, uči, „krade“ zanat, vraća se u Srbiu i usavršava ga. Znanje koje je stekao kombinuje sa tradicionalnim našim znanjem sa ovog podneblja prenošeno sa generacije na generaciju.

Interenet prezentaciju Prerada mesa „Todošković“ možete pogledati ovde.

„Vebsajt koji nam je omogućila agencija za ruralni razvoj će nam svakako pomoći da dopremo do većeg broja kupaca, da na pravi način predstavimo sve proizvode koje imamo i nadam se da će naše poslovane na ta način dodatno napredovati“, rekla je Marijana Todošković ispred Prerada mesa „Todošković“.

Sir Žilić, Martinci

Proizvodnjom sira Žolići su počeli da se bave 2016. godine kada su kupili jednu kravu, a ubrzo posle toga i drugu zbog interesovanja i prodaje proizvoda.

Sir proizvode na više načina:
– kuvanjem mleka od kojeg dobijaju sir trapist;
– prirodnim zrenjem mleka od kojeg dobijaju sitni sir (kiseli).
– dodavanjem sirila sa kojim pospešuju zrenje i dobijaju mladi (slatki sir).

„Što se tiče dalje proizvodnje želja nam je da idemo ka napred na poboljšanju i usavršavanju našeg kvaliteta i postizanju što više novih proizvoda. A što se tiče samog plasmana proizvoda presudni cilj za to će upravo biti kvalitet koji će sami kupci da osete i na taj način se iskreno nadamo dobrom plasmanu robe“, poručuju Žilići.

Prezentaciju njihovih proizvoda možete pogledati ovde.

Pčelarstvo Tonda

Stacionirani pčelinjaci Tonda se nalaze u podnožju Fruške gore, na obali Dunava, a u zavisnosti od perioda paše neretko se njihove košnice nalaze širom Srbije. Bave se proizvodnjom meda, polena, propolisa, matičnog mleča, perge kao i formiranjem rojeva, društava i prodajom oplođenih matica. Delatnost su proširili pčelarskom radnjom sa kompletnim programom za pčelarstvo, kao i prvom apikomorom u Srbiji.

„Cela Srbija, pa i šire sada može da čuje za moju radnju, za moje proizvode i verujem da će taj vid reklame dati efekta i u ekonomskom smislu“, kratko je rekao Dragan Majkić.

Prezentaciju proizvoda Tonda možete pogledati ovde.

Možda Vam se svidi i