Incident u kasarni tokom jučerašnje posete ministra?

Od strane Ozon
0 komentar

Vojni sindikat Srbije zatražio je od predsednika Republike Aleksandra Vučića, kao glavnokomandujućeg Vojsci Srbije, da protiv načelnika Generalštaba generala Ljubiše Dikovića pokrene postupak, kaže se u saopštenju.

On je juče u Sremskoj Mitrovici „na najgrublji način vređao jednog starešinu, nazivajući ga najpogrdnijim i uvredljivim imenima i obraćajući mu se sa ti“.

Jedini reprezentativni sindikat u Vojsci i od vojnodisciplinskog tužioca traži da pokrene postupak protiv Dikovića jer je „potpuno umišljajno, počinio više disciplinskih prestupa“.

Prema tvrdnjama sindikata, Diković je prilikom obilaska jedinica u Sremskoj Mitrovici zajedno sa ministrom odbrane Republike Srbije Aleksandrom Vulinom, zloupotrebljavajući službeni položaj, a suprotno odredbama Pravila službe, pred više lica, generala, visokih oficira i podoficira, na najgrublji način vređao starešinu.

Vojni sindikat pozvao je i ministra Vulina, da preduzme mere iz svoje nadležnosti da se takvo negativno ponašanje iskoreni, „kako ugledajući se na načelnika Generalštaba i njegov lični primer, svađe i nedisciplina ne bi postali učestaliji i kod drugih pripadnika Vojske Srbije, čime se nanosi nesaglediva šteta ugledu sistema odbrane“, saopštio je vojni sindikat.

danas.rs

Možda Vam se svidi i