IN MEMORIAM Davidović Boško

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U petak 30. marta u Vrbasu u 72. godini života preminuo je Davidović Boško, nekadašnji fudbaler FK „Radnički“ iz Sremske Mitrovice i FK „Vrbas“ iz Vrbasa.

Rođen je Sremskoj Mitrovici u Hesni 1946. godine, kao najmlađe dete u velikoj radničkoj porodici Davidović, koja je dala veliki i nemerljivi doprinos u razvoju FK „Radnički“. Od dvanaestoro dece Davidović, svih osam sinova su bili članovi i branili su boje ovog mitrovačkog kluba.

Boško Davidović je bio golman i uspešno je čuvao mrežu u FK „Radnički“ u Sremskoj ligi u sezonama 1962/63, 1963/64 i 1964/65. Jednu sezonu branio je u komšijskom „Sremu“ i u FK „Radnički“ iz Šida.

Karijeru je uspešno nastavio u FK „Vrbas“ iz Vrbasa, koji se tada takmičio u Drugoj ligi-Zapad. U „Hajduku“ iz Kule branio je šest meseci, gde je na utakmici u Borovom selu kod Vukovara, doživeo težak trostruki prelom noge, koji ga je onemogućio da postigne još uspešniju fudbalsku karijeru

U Vrbasu je ostao da živi i radi u Fabrici Šećera. Uvek je rado dolazio u Mitrovicu i bio je akativan u vetranima „Radničkog“. Uspešno je vodio ekipu „Silke“, najbolju ekipu malog fudbala iz Hesne, koja je igrala odličan mali fudbal, krajem 70-tih i početkom 80-tih godina prošlog veka.

Iza sebe ostavio je sinove Dejana i Đuru i ćerke Evu i Danicu.

Boško Davidović sahranjen je u Vrbasu.

Piše: Stević Jovica

Možda Vam se svidi i