Bolji uslovi za najmlađe u „Lanetu“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Zahvaljujući Mesnoj zajednici Mačvanska Mitrovica i nekolicini donatora objekat „Lane“ u najvećem naselju u severnoj Mačvi opremljen je novom rasvetom, novim krevetićima i ormarima.

Ovakva pomoć je prema rečima Biljane Cvijetić, v.d. direktora „Pčelice“, u čijem sklopu je i mačvanski vrtić, više nego značajna.

Biljana Cvijetić pored novih, modernih krevetića

„U okviru Predškolske ustanove „Pčelica“ postoji devet obekata, a jedan od njih je i ovaj u Mačvanskoj Mitrovici. Ovo je jedan od starijih obekata naše ustanove i samim tim i nameštaj koji se u njemu nalazi je prilično star i dotrajao. Moram da uputim zahvalnost svima koji su donirali vrtić, prepoznali naše potrebe i zaista nam uputili neprocenjivu pomoć, a svakako moram da naglasim da neki od njih to ne rade prvi put“, rekla je Cvijetić.

Početkom aprila meseca u vrtiću “Lane” u Mačvanskoj Mitrovici kompletno je zamenjena rasveta. Radovi su izvršeni na inicijativu saveta mesne zajednice, a uz pomoć nekoliko izvođača koji uspešno posluju na teritoriji Mačvanske i Sremske Mitrovice.

“Manje-više svi stanovnici Mačvanske Mitrovice znaju u kako lošem stanju je spoljašnjost našeg vrtića, u pitanju je kao što svima poznato stari objekat, izgrađen od azbestnih ploča i mi, kada kažem mi mislim na Mesnu zajednicu Mačvanska Mitrovica, pokušavamo da izdejstvujemo izradu projekta rekonstrukcije sa kojim bi vrtić mogao da konkuriše za sredstva kod viših nivoa vlasti ili evropskih i drugih fondova. Ono što većina nije mogla da vidi, a ja jesam, jer sam bio unutar objekta više puta jeste očajno stanje rasvete”, priča predsednik Mesne zajednice Miloš Kovač.

Razvodna kutija

Sijalice su, kaže Kovač, bile obične, na visilicama, nebezbedne i podsećale su ga na period kada je i on boravio vrtću. Zamena je bila i više nego neophodna, pa je tako u svim prostorijama postavljena nova led rasveta.
“Pored toga, prilikom obilaska objekta sa izvođačem radova primetili smo još jedan veliki problem, razvodni orman u sklopu objekta je imao stare dotrajale, topljive osigurače koje smo kompletno zamenili novim, automatskim osiguračima i na taj način povećali nivo bezbednosti dece koja borave u vrtiću u Mačvanskoj Mitrovici. To je ono koliko mi za sada možemo. Dogovorili smo se još sa glavnom vaspitačicom Ivanom Pavlović da mesna zajednica preuzme brigu košenja dvorišta na sebe, jer oni su to nama izneli kao problem”, objašnjava Kovač.

Kompanija „Vahali“ iz Zasavice je obezbedila „Lanetu“ nove ormariće u svim sobama, dok su „Hrana produkt“, Splav „Krug“, kompanija „Dadex“ i privatni preduzetnik Ilija Jakovljević iz Mačvanske Mitrovice, zatim „Antaže“ iz Sremske Mitrovice i „Divna“ iz Jaska obezbedili krevetiće.

Ovako su izgledali stari krevetići u sobama

Vesna Divac ispred kompanije „Vahali“ kratko je rekla da je brodogradilište jedno društveno odgovorna kompanija koja se trudi da aktivno učestvuje u životu lokalne zajednice i da pomogne kada i koliko god može.

„Na poziv vrtića da im pomognemo pri kupovini krevetića vrlo rado smo se odazvali. Mi jesmo kompanija iz Mačvanske Mitrovice i kao društveno odgovorni nama je u interesu da naši najmlađi imaju dobre uslove, jer u krajnjem slučaju ovde borave i deca naših zaposlenih“, rekla je Vesna Stanković ispred kompanije „Hrana produkt“.

U objektu „Lane“ u Mačvanskoj Mitrovici svakodnevno boravi 156 mališana različitog uzrasta.

You may also like