Atletski stadion na proleće dobija plastične stolice i nadstrešnicu – U planu i dečije igralište

Od strane Ozon
0 komentar

Atletski stadion u Sremskoj Mitrovici je poznat kao rasadnik mladih i ambicioznih sportista, čija će imena ostati zapisana u analima sporta ne samo Sremske Mitrovice, već i Srbije.

Dragana Tomašević, četvorostruka učesnica Olimpijskih igara i finalistkinja svih svetskih i evropskih atletskih šampionata, Tatjana Jelača, Vedran Samac, Marija Vučenović i Dunja Spajić, samo su neka od imena mladih atletičara koji su ponos grada i države. Atletski stadion je ponosan na sve rezultate, a 2017. pamtiće kao radnu i uspešnu.

Prema rečima direktora Darka Gavrilovića, uprava Atletskog stadiona u Sremskoj Mitrovici u narednom periodu očekuje velike poslove, a jedan od njih je rekonstrukcija tribina. Naime, ovde već postoje konstrukcije montažnih metalnih tribina, ali bez nadstrešnice i plastičnih stolica, a postojeća sedišta su od trošnih dasaka, tako da bi se ovim podigao nivo funkcionalnosti i bezbednosti atletskog stadiona.

Takođe bi se omogućilo sklanjanje od kiše i vremenskih nepogoda za vreme takmičenja i treninga za takmičare i gledaoce. Planirano je da sanacija tribina startuje na proleće. Pored ovoga, imaju i drugih planova.

Pored uspeha koje očekuju na domaćim, međunarodnim i svetskim takmičenjima u Atletskom stadionu, planiraju da izgrade i dečije igralište sa klackalicama, toboganima i ljuljaškama, koje neće ometati atletske aktivnosti.

eKapija/Ozon

You may also like