Zatvara se još jedna apoteka

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Umesto tri koliko je najavljeno, Zdravstvena ustanova apoteka „Sremska Mitrovica“ će raditi u samo dva objekta u gradu.

Krajem oktobra meseca Dragan Božić, direktor ZU Apoteka „Sremska Mitrovica“ za Ozon media potvrdio je informaciju da je jedan veći broj objekata u kojima su se nalazile apoteke izdat i da će Apoteka nastaviti sa radom u zanatno smanjenom obimu.

Božić je tada najavio da će raditi samo tri objekta, a reč je bilo o objektu „Centralne“ apoteke u ulici Aresnija Čarnojevića, zatim o objektu apoteke „IV“ u gradu koji se nalazi u neposrednoj blizini Opšte bolnice Sremska Mitrovica i apoteci u okviru Dispanzera na Savi.

Da je u međuvremenu došlo do promene plana u radu kratko je za Ozon rekao načelnik Gradske uprave za zdravstvenu i socijalni zaštitu Vojislav Mirnić.

Prema njegovim rečim bez obzira što je postojala želja da tri pomenuta objekta nastave sa radom, to na žalost neće biti moguće, pa će tako objekat u Dispanzeru na Savi biti zatvoren, što je jasni pokazatelj da se Apoteka i dalje bori za opstanak.

Podsećamo, nekada je u okviru Apoteke radilo čak 12 objekata u gradu i u selima, a zapošlavala je nekoliko desetina radnika. Sada se broj zaposlenih kreće između 15 i 20, a od tog broja aktivno je tek oko 10 njih.

Snabdevanje Apoteke lekovima, medicinskim i nemedicinskim sredstvima je zbog odluke dobavljača da iste daju samo ukoliko odmah budu plaćeni na minimumu.

You may also like