Prostorije Udruženja „Daun“ u novom ruhu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Zahvaljujući sredstvima obezbeđenim od strane Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu, kao i donatorima uređene su prostorije Opštinskog udruženja osoba sa Daunovim sindoma „Daun“ u Sremskoj Mitrovici.

„Grad Sremska Mitrovica je po Konkursi za dodelu sredstava nevladinim organizacijama iz oblasti socijalne zaštite za 2017. godinu izdvojio 5,3 miliona dinar. Reč je o 17 udruženja iz oblasti socijalne zaštite koja su dobila sredstva i to je jedan od pokazatelja da mi brinemo o njima“, rekao je Vojislav Mirnić, načelnik Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu prilikom današnje posete prostorijama „Dauna“.

On je objasnio da je pomenuto udruženje dobilo 400.000 dinara na konkursu za projektne aktivnosti.

Pored Uprave u rekonstrukciji prostorija učestvovalo je i nekoliko privrednih subjekata sa teritorije Grada Sremska Mitrovica, a sve ih je oko jednog cilja okupio Miloš Kovač, direktor „Gradskog stanovanja“.

„Naš udeo u ovoj priči se ogleda u tome što smo iskoristili svoja poznanstva sa privrednicima sa teritorije Grada koji su na neki način sarađivali sa našim preduzećem kako bi pomogli rekonstrukciju prostorija Udruženja „Daun“. Saradnike smo pozvali da učestvuju u jednom ovakvom humanom projektu i oni su se na naš poziv rado odazvali,“, rekao je Kovač i kratko dodao da će preduzeće na čijem je čelu i u budućnosti pokušati da pomogne onima kojima je pomoć najpotrebnija kako direktno, tako kao što je u ovom slučaju bilo indirektno.

Radovi u prostorijama „Dauna“ obuhvatali su krečenje, sanaciju poda, zamenu stolarije i rasvete.

You may also like