Za vikend „Štrudelfest“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Jedna od najslađih sremskomitrovačkih manifestacija sedmi po redu “Štrudelfest” održaće se u subotu, 23. septembra u prostorijama Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača i poslovnih informatičara “Sirmium” u Sremskoj Mitrovici. Početak manifestacije zakazan je za 17 časova.

„Štrudelfest“ organizuje Nemački kulturni centar „Gete“ iz Sremske Mitrovice uz podršku Grada Sremska Mitrovica. Kao i prethodnih i ove godine očekuje se da će učešće na manifestaciji uzeti mnogobrojna udruženja žena iz čitavog Srema.

Kako je objasnio Stevan Ceh, predsednik Udruženja „Gete“, Festival je takmičarskog karaktera, pa će se tako stručni žiri birati najlepšu i najukusniju štrudlu.

„Svake godine imamo jako puno učesnika, ali i posetilaca našeg Festivala i izuzetno nam je drago zbog toga. Najbolje štrudle nagradimo, a posetioci svakako imaju priliku da uživaju u štrudlama koje su iz godine u godinu sve raznovrsnije, pa smo tako imali i slane štrudle, štrudle sa aronijom i nekim drugim voćem“, priča Ceh i poziva sve na druženje u subotu.

Pored štrudli za posetioce manifestacije biće pripremljen raznovrstan kulturno – umetnički program u kojem će između ostalih učestvovati učenici „Mitrovačke gimnazije“, Muzičke škole „Petar Krančević“ i osnovnih škola u kojima se uči nemački jezik, a to su OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, „Boško Palkovljević Pinki“ i „Jovan Popović“.

Možda Vam se svidi i