Sremska Mitrovica – Proteklog vikenda u Beču održan je „Vienna Dance open“ u organizaciji World Dance Organisation, a učešće na ovom takmičenju uzele su i plesačice PK „Sirmium dance“ iz Sremske Mitrovice.

Takmičenje je okupilo oko 2000 plesača iz preko 20 zemalja Evrope, a Mitrovica je imala svoja tri predstavnika u tri kategorije.

Eleonora Jokić Runtić i Nataša Kević u kategoriji jazz duo osvojile su prvo mesto i specijalnu nagradu odlazak za Rimini u maju.

Nataša Kević u kategoriji solo contemporary-moderan balet zauzela 15. mesto u konkurenciji od 28 plesača. Katarina Čolić u kategoriji art dance solo zauzela je peto mesto od 7 plesača koliko e nastupilo u toj kategoriji.

Na ovom takmičenju su sudile međunarodne sudije iz Italije, Grčke, Ukrajine, Makedonije, Bugarske, Srbije, a Olena Svetlana Rimac koreograf PK „Sirmium Dance“ je imala tu čast da se nađe na spisku sudija za ovo takmičenje.

Već sledećeg vikenda, odnosno u subotu, 5. marta u PSC ,,Pinki“ u Sremskoj Mitrovici biće održan plesni festival koji će okupiti veliki broj takmičara iz regiona.

Možda Vam se svidi i