Izložba likovnog salona „30×30” Kulturnog centra Zrenjanina

Sremska Mitrovica – Izložba likovnog salona „30×30” Kulturnog centra Zrenjanina pod nazivom „LICE I ZBEG… IZBEGLICE. I BEG LICA… IZBEGLICA.
I BEZ LICA… SVET IZBEGLICA biće svečano otvorena u četvrtak, 2. marta u 18 časova u Muzeju Srema u Sremskoj Mitrovici. Autor projekta je Milutin Mićić.

Na likovni konkurs „30X30” za 2106. god. prijavilo se 227 autora iz Srbije, BIH, Crne Gore, Slovenije, Turske, Slovačke, Argentine i Italije.
Žiri u sastavu: Ana Marijanović, istoričar umetnosti, istoričar umetnosti, Milenko Aćimović, akademski slikar i mr Milutin Mićić, akademski slikar i autor projekta odabrao je 28. novembra 2015. godine radove 158 autora i dodelio 3 nagrade. U obrazloženju žirija navedeno je: „Smatramo da je mišljenje umetnika o dešavanjima u svetu zapostavljeno, a da je vredno i dragoceno. Ovo je prilika da autori koji to žele kroz svoje radove daju svoja razmišljanja i izađu prad javnost. Svake godine tema-zadatak se menja”.

Radovi sa likovnog salona „30X30” su pored Zrenjanina bili izloženi u Galeriji savremene umetnosti u Pančevu a nakon Muzeja Srema će biti izloženi u Art centru Beograd.

Izložba će biti otvorena do četvrtka, 16. marta.

You May Also Like