Za bolje funkcionisanje kanalizacionog sistema

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Radnici sremskomitrovačkog „Vodovoda“ uspešno su završili sanaciju fekalne crpne stanice “Batutova”, sa ciljem da sistem odvođenja otpadnih voda na vreme bude pripremljen za predstojeći period. Ovim se postiže nesmetan protok otpadnih voda i značajno doprinosi stabilnosti kanalizacionog sistema.

FCS “Batutova” je jedna od najvažnijih u sistemu kanalizacije u čijem sastavu je 6 crpnih stanica. Obzirom da je njen zadatak izdizanje fekalnih voda na veću kotu i njihovo kanalisanje do glavnog kolektora FCS “Čikas”, ovim radovima se bitno utiče na funkcionalnost celokupnog sistema.

U cilju sprečavanja zagušenja pumpi i neadekvatnog protoka otpadnih voda, urađena je sanacija postojeće rešetke. Mulj i drugi čvrsti otpad očišćeni su ručno, a rešetka je postavljena u položaj koji će ubuduće omogućiti jednostavnije i lakše održavanje.

Takođe,nedavno su u sklopu 4 crpne stanice u Mačvanskoj Mitrovici betonski poklopci zamenjeni metalnim, kako bi se omogućio lakši pristup rešetkama i pumpama.

Zbog češće pojave atmosferskih padavina koje se očekuju nakon letnjeg perioda, ove preventivne mere su deo planiranih redovnih aktivnosti u JKP „Vodovod“.

Možda Vam se svidi i