Za bezbednu vožnju na dva točka

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Motoristi Grada Sremska Mitrovica su u cilju unapređenja bezbednosti motociklista i mopeda u saobraćaju, uz pokroviteljstvo Agencije za bezbednost saobraćaja i Asocijacije za bezbednost motociklista, u petak, 9. juna sa početkom u 09:00 časova na poligonu Zelene pijace u Novom Sadu prisustvovali treningu bezbedne vožnje.

Кako je prepoznat značaj ovakvih treninga za naše građane, pogotovo imajuću u vidu da kao lokalna samouprava smo jedna od visoko rizičnih kada se uzme u obzir broj nezgoda u kojima učestvuju vozači motocikala, ispred Grada Sremska Mitrovica krenulo je 15 vozača motora koji su tog dana prisustvovali obuci i na taj način usvojili kako teorijsko tako i praktično znanje.

ABM trening bezbedne vožnje održali su iskusni predavači i instruktori, a sam trening obuhvatao je:

Faktore rizika i indikatore bezbednosti saobraćaja motociklista;
Upravljanje i vođenje motocikla;
Tehniku vođenja pogledom;
Tehniku obrnutog upravljanja;
Vožnju u zaokretima i dejstvo sila na motocikl;
Iznenadno kočenje (kočenje u panici);
Vožnju na stazi;
Slalomsku vožnju;
Pravilno kočenje na različitim podlogama;
Izbegavanje prepreke;
Iznenadno kočenje i izbegavanje prepreke;
Iznenadno kočenje i izbegavanje prepreke u nepoznatom pravcu;

„Lokalne samouprave su oslonjene na Agenciju za bezbednost saobraćaja kao krovnu instituciju, a ova saradnja je na izuzetno visokom nivou i ogleda se pre svega u zajedničkim projektima kao što je i ovaj“, kratko je rekao Miroslav Jovanović, načelnik Gradske uprave za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove.

Grad Sremska Mitrovica je inače pri samom kraju izrade i usvajanja Strategije bezbednosti i akcionog plana bezbednosti saobraćaja za period 2017 – 2022 tako da će se u narednom periodu intezivirati realizacija sličnih projekata i sve više samostalno sprovoditi razne vrste kampanja koje će biti usmerene na povećanje bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Možda Vam se svidi i