Uspešno održan Sajam svinja i poljoprivrede u Kuzminu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Proteklog vikenda u Kuzminu održan je tradicionalni 17. po redu Sajam svinja i poljoprivrede. Organizator ovogodišnjeg Sajma je Udruženja odgajivača svinja „Graničar“, uz pomoć MZ Kuzmin i podršku Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica, Uprave za poljoprivredu Grada Sremska Mitrovica, Fabrike stočne hrane „Jabuka” iz Pančeva i Poljoprivredne stručne službe Sremska Mitrovica.

Na sajmu je učestvovalo 11 izlagača svinja, kao i proizvođači stočne hrane, predstavnici farmi koje se bave uzgojem svinja, i proizvođači prehrambenih proizvoda.

Kako je prilikom posete Sajmu rekao načelnik Uprave za poljoprivredu Vladimir Nastović manifestacija u Kuzminu i njoj slične imaju veliki značaj za unapređenje poljoprivrede u mitrovačkim selima i Uprava na čijem je on čelu će nastaviti sve da ih podržava i promoviše.

Direktor Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica Petar Samardžić objasnio je da Sajam ima i edukativni karakter, pa su tako u okviru njega održana stručna predavanja koja takođe pomažu poljoprivrednicima.

Vladislav Živanović, predsednik Udruženja uzgajivača svinja „Graničar“ je kratko rekao da to Udruženje broji oko 30 članova, da trenutno rade na povećanju procenta mesnatosti svinja i da još uvek nisu ostvarili saradnju sa Mesnom industrijom „Mitros“. Živanović je objasnio da je na Sajmu učestovalo 11 izlagača svinja, da je tom brojkom zadovoljan, ali da se nada i većem broju naredne godine.

Sajam svinja i poljoprivrede u Kuzminu koji je realizovan 2. i 3. septembra pored izložbenog i edukativnog imao je i zabavni, odnosno takmičarski karakter, pa su tako u okviru njega održana takmičenje u kuvanju gulaša i takmičenje za nabolji kulen.

Možda Vam se svidi i