Uskoro otvaranje bazena, radovi pri kraju

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Radovi na izgradnji bazena, ali i uređenja prostora oko samog objekta odvijaju se predviđenom dinamikom, bez problema i očekuje se da će biti završeni tokom novembra meseca.

„Što se bazena tiče sve teče po planu, radi se na parternom uređenju, to znači radi se na pristupnim saobraćajnica, parkingu, atmosferskoj kanalizaciji, spoljnoj rasveti. Kada govorimo o unutrašnjosti bazena tu je negde oko 95 odsto radova izvršeno, trenutno radi se na postavljanju opreme u smislu sanitarija, zatim završava se uređenje svlačionica, kancelarija. U poslednjoj fazi smo postavljanja keramike na takozvanoj plaži bazena i u hidromasažnom bazenu. Na samom smo kraju realizacije ovog projekta“, rekao je za Ozon media Miroslav Jokić, načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove.

Tačan datum otvaranja bazen Jokić nije mogao da precizira, jer kako je naglasio, to će u jednoj meri zavisiti i od samih vremenskih uslova s obzirom da se rade pristupne saobraćajnice i parking.

„Mi očekujemo da tokom novembra meseca svi radovi budu gotovi, da li će to biti 15. ili 16. ili neki dan pre, odnosno posle zavisi od toga da li će nam vremenski uslovi to dozvoliti, odnosno da li ćemo uspeti da završimo asfaltiranje – pristupne saobraćajnice i parking“, objasnio je Jokić.

On je takođe dodao da se sa radovima na i oko bazena paralelno radi i na pripremi tehničko – projektne dokumentacija koja je neophodna za početak rada bazena.

„Bazen neće biti pušten u upotrebu bez dozvole i izvršenog tehničkog prijema, pogotovo zato što se radi o jednom objektu koji će koristiti i naši najmlađi sugrađani, što znači da svi bezbednosni aspekti moraju biti zadovoljeni i ne samo to, mi ćemo se potruditi da oni budu na najvišem mogućem nivou“, rekao je načelnik.

Prema njegovim rečima u samim bazenima će biti instalirana najsavremenija oprema, objekat će biti opremljen video nadzorom, a sertifikovani spasioci će brinuti o bezbednosti plivača/neplivača.

„Naši građani će moći u potpunosti da uživaju u svim beneficijama tog objekta i naravno da budu potpuno bezbedni. Mislim da svi jedva čekamo da bazen počne sa radom“, završio je Jokić.

Možda Vam se svidi i