Uručeni ključevi tri montažne kuće izbegličkim porodicama

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U okviru drugog potprojekta Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji obezbeđene su tri montažne kuće za izbegličke porodice na teritoriji grada Sremska Mitrovica kojima je danas ključeve istih u ruke uručio načelnik Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Vojislav Mirnić. Korsnici koji su dobili kuće su Vasilj Rajčić, Nebojša Kovačić i Vuletić Nenad.

Dve montažne kuće smeštene su u Sremskoj Mitrovici, a jedna u Divošu. Vrednost svake od njih iznosi 1,5 miliona dinara.

Projekat je finansiran od strane Banke za razvoj Saveta Evrope uz učešće i podršku Jedinice za upravljenje projektom, Komesarijata za izbeglice i Grada Sremska Mitrovica.

Mirnić je prilikom uručena ključeva rekao da se i nabavkom montažnih kuća nastavlja sa trajnim rešavanjem stambenog pitanja izbegličkih porodica i da je Mitrovica jedan od lidera u toj oblasti.

Prema njegovim rečima još deset izbegličkih porodica ispunjava uslove za stambeno zbrinjavanje, dok 25 porodica ispunjava sve uslove za dobijanje građevinskog materijala.

Ispred izbegličkih porodica svima koji su učestvuju u projektu zahvalila se Milena Kovačić.

„Kućama smo i više nego zadovoljni, uspeli smo da rešimo trajno stambeno pitanje i nema razloga da ne budemo srećni i zadovoljni“, rekla je Kovačić koja je sa svojom porodicom u Mitrovici od 1993. godine.

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik