Uređen vrtić „Čuperak“ u Laćarku

Od strane Ozon
2 komentari

Sremska Mitrovica – Vrtić „Čuperak“ u Laćarku koji radi pri Predškolskoj ustanovi „Pčelica“ je zahvaljujući više desetina privrednika iz sela, ali i nekoliko sremskomitrovačkih javnih preduzeća u prethodnom periodu uređen.

Tim povodom danas je „Čuperak“ posetila načelnica Gradske uprave za obrazovanje Mirjana Pjevac, kao i direktorica Predškolske ustanove „Pčelica“ Miroslava Ilijić.

„Sve što je urađeno u „Čuperku“ jeste dokaz da još uvek ima dobrih i humanih ljudi, ovo je dokaz da nikad niko ne zaboravlja na naše mališane, a u neku ruku ovo je bila pomoć i lokalnoj samoupravi, pa tako ono što bi mi uložili ovde, a što su uložili dobri ljudi, mi ćemo da uložimo u neki drugi objekat „Pčelice“. Svima nama prioritet jeste da su mališani koji borave ovde pre svega bezbedni i da borave u komfornom prostoru, jer u vrtiću borave veliki deo dana“, rekla je Pjevac prilikom obilaska „Čuperka“.

Direktorica „Pčelice“ Ilijić je objasnila da je donaciju vrtiću uputilo 60 privrednika, dok su sremskomitrovački „Vodovod“ i „Toplifikacije“ donirali materijal i deo posla obavili potpuno besplatno. Sve ukupno prukupljeno je oko 600.000 dinara.

Od tih sredstava urađeni su novi ormarići u hodnicima, okrečene prostorije, postavljeni novi tepisi, ofarbani radijatori, takođe kupljeno je i nekoliko bitnih električnih aparata kao što su usisivač i aspirator za kuhinju, a sredstva koja nisu iskorišćena biće namenjena za kupovinu igračaka i didaktičkog materijala.

U objektu „Čuperak“ u Laćarku boravi oko 160 mališana, dok su zbog nedostatka prostora čak tri grupe predškolskog uzrasta smeštene u prostorijama Osnovne škole „Triva Vitasović Lebarnik“.

Možda Vam se svidi i

2 komentari

Željko Pavlić 21.03.2017. - 8:39 pm

Sve je to lepo,to sto deca u vrticu imaju malo bolje uslove! Nista vi niste uradili sa time! Koliko dece iz Lacarka mora da ide u Mitrovicu jer u lacarackom objektu NEMA MESTA? Recite broj te dece i slazite jos koji put da ce objekat biti prosiren. Samo mazete oci ljudima lazovi!

Ozon 22.03.2017. - 8:20 am

Poštovani gospodine, mi smo mediji, nismo mi uređivali vrtić, niti ćemo ga mi proširivati, tu smo da prenesemo informacije bile one dobre ili loše..

Komentari su zatvoreni.