Uklonjen drvengrad nekada vredan 700 hiljada dinara

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Drvengrad postavljen pre tačno sedam godina u naselju Matije Huđi u Sremskoj Mitrovici za koji je u to vreme izdvojeno čak 700 hiljada dinara danas je uklonjen.

Gradska uprava za infrastrukturu i imovinu u saradnji sa komunalnom inspekcijom dala je nalog za uklanjanje ne samo tog drvengrada, nego još jednog u istom naselju.

„Imajući u vidu da je lokalnoj samoupravi najvažnija bezbednost najmlađih sugrađana, a da su oba drvengrada u ovom naselju potpuno devastirana i nebezbedna, mi smo morali da ih uklonimo. Postoje dva faktora koja su u navećoj meri uticala na to da dođe do ovog čina, prvi jeste zub vremena, a drugi je svakako nemarnost naših sugrađana“, rekao je načelnik Gradske uprave za infrastrukturu i imovinu Saša Bugadžija.

On je dodao da uklanjanje drvengrada treba posmatrati kao preduslov da se na istim lokalitetima u bližoj budućnosti postave nova, bezbedna, atestirana i kamerom osigurana multufunkcuionalna dečija igrališta na kojima će naši najmlađi sugrađani bezbedno provoditi svoje vreme u igri.

„Pojedine drvengrade, odnosno dečija igrališta smo uspeli da renoviramo, ali nažalost ne sva i u narednom periodu ćemo razmatrati o njima“, rekao je Bugadžija.

Na teritoriji Sremske Mitrovice ima oko 20 drvengrada/dečijih igrališta od čega je više od pola na teritoriji samog grada, a ostatak u selima.

Možda Vam se svidi i