Sremska Mitrovica – Treću godinu za redom, povodom obeležavanja Dana grada i Gradske slave na Trgu Ćire Milekića i u Gradskom parku u Sremskoj Mitrovici biće održana Pokazna vežba Žandarmerije, odreda iz Novog Sada.

Tačan datum pokazne vežbe biće poznat u nekoliko narednih nekoliko dana.

Javna prezentacija pokaznih vežbi, opreme, vozila i ljudstva usmerena je na upoznavanje osnovnih principa delovanja i nadležnosti Žandarmerije Srbije.

Cilj manifestacije je da se građani i šira javnost, a posebno deca i omladina, od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta, bliže upoznaju sa radom Žandarmerije – prirodom posla, svrhom postojanja i njenim značajem za sve njene državljane. Uz to se, na primeren i očigledan način, doprinosi smanjenju straha od uniformi i uniformisanih lica, koji je čest kod najmlađih, i izgrađivanju i podizanju svesti o tome u kojim hitnim slučajevima, kada i kako, svi mogu da se obrate za pomoć pripadnicima Žandarmerije. Zbog toga je korisno upoznati njen značaj i to kroz razgovor i demonstriranje aktivnosti koje su bliske i razumljive deci.

Žandarmerija je jedna od državnih, javnih službi i policijska jedinica MUP-a Srbije. Njeni pripadnici obavljaju zadatke različite složenosti i sprovode akcije koje doprinose očuvanju granica i teritorije naše zemlje, uspostavljanju javnog reda i mira, kada je on narušen, i pružaju pomoć i zaštitu ljudima u opasnim situacijama, kao što su velike vremenske nepogode, nesreće na vodi i kopnu i sl.

Možda Vam se svidi i