Učenici OŠ „Sveti Sava“ sutra nastupaju na republičkom takmičenju

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Više od 30 učenika Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Sremske Mitrovice zahvaljujući sjajnim rezultatima koje su postigli na nedavno održanom okružnom takmičenju u Sremskoj Mitrovici sutra putuju na republičko takmičenje u „Mini olimpijskim igrama“ u Paraćinu.

Tim povodom danas su olimpijce, njihove učiteljice i direktoricu škole „Sveti Sava“ u Gradskoj kući ugostili načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu Ilija Nedić i generalni sekretar Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica Nemanja Crnić.

Dragana Sretenović, direktorica škole na prijemu kratko je rekla da učenici OŠ „Sveti Sava“ postižu dobre rezultate zato što se pre svega sa njima dosta kvalitetno radi, ali i zato što su sami učenici istrajni, vredni, borbeni, žele pre svega da učestvuju na svim takmičenjima, a naravno i da pobede.

Sretenović je podsetila da je škola „Sveti Sava“ već nekoliko godina unazad učesnik u projektu „Sport u škole“ koji sprovodi Savez za školski sport Srbije, pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i omladina, a u sradnji sa gradovima, lokalnim samoupravama i lokalnim sportskim subjektima koji učestvuju u projektu i da su dobri sportski rezultati u velikoj meri postignuti zahvaljujući upravo tom projektu.

Na „Mini olimpijskim igrama“ u Paraćinu učestvovaće učenici drugog i trećeg razreda škole „Sveti Sava“ i to ukupno 36 učenika.

Možda Vam se svidi i