U toku akcija „Matura“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U okviru akcije „Matura“ koju sprovodi Policijska uprava u Sremskoj Mitrovici danas je edukativno predavanje o poštovanju javnog reda i bezbednom učešću u saobraćaju održano maturantima Srednje ekonomske škole „9. maj“.

Cilj akcije jeste unapređenje bezbednosne kulture i zaštite učenika završnih razreda srednjih škola i održavanja povoljnog stanja bezbednosti za vreme maturskih proslava i drugih školskih manifestacija.

Predavanje u ekonomskoj školi održali su Nikola Zeljković, pomoćnik komandira u Saobraćajnoj policijskoj ispostavi Sremska Mitrovica i Georgije Stupar, školski policajac.

Prema rečima Zeljkovića akcija će se ralizovati iz dva dela, prvi deo ima informativni i preventivni karakter i obuhvata održavanje predavanja i tribina na teme prevencije svih oblika nasilja i sprečavanja krivičnih dela, dok se drugi deo akcije sastoji od dve akcije pojačane kontrole pripadnika policije u dane održavanja maturskih proslava.

„Ovde smo ne da učimo maturante o nekim stvarima, nego da ih samo podestimo na njih i da im ukažemo na značaj poštovanja svih zakona, pravila i normi ponašanja, da ih podsetimo na određene zakonske akte i na posledice koje nastupaju ukoliko se ti akti ne poštuju“, rekao je Zeljković.

Školski policajac Stupar Georgije kratko je rekao da je izuzetno bitno maturante upoznati sa načinima prevencije nasilja, narušavanja javnog reda i mira, zloupotrebe alkohola i opojnih droga, a sve u cilju da proslava mature protekne bezbedno.

Novica Novaković, direktor Ekonomske škole „9. maj“ dodao je da se nada da će matura proći u naboljem mogućem redu i bez incidenata i podsetio da će maturske proslave svih škola biti realizovane krajem maja meseca.

Akcija „Matura“ se realizuje u vremenskom periodu od 28. aprila do 30. maja, a pored ekonomske škole edukacija o poštovanju javnog reda i bezbednom učešću u saobraćaju u okviru „Mature“ biće realizovana i u svim ostalim školama kako u Mitrovici, tako i u Sremu.

Na osnovu evidencije Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici u toku prošle školske godine nisu registrovane saobraćajne nezgode u kojima su učestvovali maturanti, niti krivična dela izvršena od strane istih.

Možda Vam se svidi i