Održan kros RTS-a

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Na keju u Sremskoj Mitrovici danas je održan Kros RTS-a koji su kao i prethodne godine organizovali Osnovna škola „Boško Palkovljević Pinki“ i Predškolska ustanova „Pčelica“. Podršku održavanju krosa pružila je i lokalna samouprava Grada Sremska Mitrovica.

Prema rečima direktora „Pinkijeve“ škole Igora Došen ove godine učešće na krosu je uzelo oko 500 učenika kako iz matične škole u Sremskoj Mitrovici, tako i iz područnih odeljenja u Šuljmu i Grgurevcima. Pored njih takmičilo se i oko 100 mališana iz Predškolske ustanove „Pčelica“.

Kros je ispred Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu pratio pomoćnik načelnika Zoran Miščević koji je kratko rekao da su ne samo kros RTS-a, nego i druge slične manifestacije izuzetno bitne zbog popularizacije sporta i svih pozitivnih stvari koje sport sa sobom nosi.

„Kros RTS-a je značajna manifestacija za popularizaciju kako same atletike, tako i sporta generalno. Kros je značajan i iz tog razloga što je to jedna od prvih većih sportskih manifestacija na kojoj deca učestvuju i upravo iz ovog i drugih školskih kroseva, trka i sličnih manifestacija izrasle su mnoge zvezde srpske i svetske atletike“, rekao je Miščević.

On je za kraj dodao da će Grad Sremska Mitrovica uvek podržati sve sportske manifestacije u gradu, kao što je to i do sada činio.

Možda Vam se svidi i